De aceasta data vom discuta despre ceea ce inseamna autovehiculele electrice in piata de rent a car din Romania si in special din Bucuresti. Masinile electrice, indiferent ca vorbim despre Tesla sau oricare alt brand, trebuie sa intelegem ca vor fi viitorul in urmatoarea perioada.

O planeta mai putin poluata, alaturi de automobilele electrice este ceea ce ne recomanda majoritatea producatorilor. Compania Volkswagen a anuntat ca pana in anul 2035, nu vor mai produce masini pe baza de combustibil fosil. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca piata de rent a car este diferita, in comparatie cu alte domenii din industria auto. Aflati mai multe…

Domeniul de rent a car este un dinozaur diferit, fata de multi piete din industria auto. Mai mult de atat, ramane de inteles ca fiecare zona are propriile ei specificatii. In situatia din Romania si din Bucuresti, serviciul de inchirieri auto primeste noi coordonate. In randurile de mai jos, vom discuta despre ceea ce inseamna sistemul de rent a car din capitala Romaniei, referitor la autovehiculele electrice.

Discutam despre vehiculele electrice, deoarece marea majoritate dintre producatori considera ca ele vor fi viitorul. Referitor la acest aspect, specialistii din domeniu au demonstrat ca masinile electrice polueaza planeta cu pana la 95% mai putin, fata de masinile normale.

Astfel, cu totii trebuie sa ne dorim o planeta mai verde si mai putin poluata. Cu toate acestea, pentru ca suntem la rubrica de inchirieri auto, trebuie sa intelegem daca piata de rent a car din Bucuresti este adaptata pentru aceste masini.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului.

Este pregatita piata de rent a car din Bucuresti pentru masinile electrice?

Orasul Bucuresti este un colos. El grupeaza peste 2,2 milioane de locuitori si pare sa se mareasca pe zi ce trece. Deasemeni, in timpul zilei el se aglomereaza cu inca doua milioane de persoane, venite sa lucreze.

Marea majoritate din cetatenii acestei localitati folosesc masina proprie pentru deplasare. Ca oricare alta persoana, ce detine un autovehicul, va avea nevoie sa alimenteze. Astfel, pana sa apara masinile electrice, fiecare ne duceam la benzinarie pentru alimenta automobilul, in felul in care suntem obisnuiti si astazi.

Infrastructura orasului Bucuresti pentru alimentarea autovehiculelor pe baza de combustibil este extrem de bine organizata. Astfel, daca doresti sa pui combustibil in masina ta, nu vei sta la coada mai mult de 5 minute.

Diferente la infrastructura de alimentare intre masinile normale si cele electrice

Dupa cum am mentionat si mai sus, nu se vor petrece mai mult de 5 minute pentru a alimenta autovehiculul pe baza de combustibil fosil. Cu toate acestea, trebuie sa mentionam ca acest lux, a fost realizat in timp. De mai bine de un secol, folosim aceste automobile.

Astfel, toata infrastructura pe care o cunoastem astazi, a avut timp sa se adapteze si sa evolueze. Acest progres s-a realizat constant si intr-un timp destul de mare. Iar pentru ca ne dorim sa vedem cat de bine este pregatita piata de rent a car pentru masinile electrice, vom analiza si situatia infrastructurii pentru alimentarea acestora. 

In cazul autovehiculelor electrice, situatia nu este atat de bine pusa la punct. Cazul orasului Bucuresti este o speta putin mai dificila. Cititi mai departe…

Nu sunt foarte multe statii de incarcare pentru masinile electrice in orasul Bucuresti

Indiferent ca vorbim de piata de rent a car electric din orasul Bucuresti sau despre industria producatoare de masini electrice, trebuie sa intelegem un singur lucru: Alimentarea se face prin aceeasi forma.

Totusi, marea problema la acest capitol, o reprezinta numarul mic de statii de alimentare. In prezent, nu sunt mai mult de 130 de centre in tot orasul Bucuresti. Din pacate, acestea nu sunt suficiente pentru a alimenta autovehiculele electrice.

Mai mult de atat, se petrece un timp suplimentar pentru a incarca un vehicul electric. Este necesar intre 45 de minute si o ora pentru a se face plinul la un automobil electric.

Astfel, daca pe langa cele 45 de minute pierdute pentru alimentarea automobilului, se mai petrec alte 45 in asteptare, consideram ca este o problema.

De ce se petrece foarte mult timp pentru alimentarea unei masini electrice?

Raspunsul este destul de simplu: Nu sunt foarte multe statii de incarcare. Mai mult de atat, situatia orasului Bucuresti este una destul de pozitiva, comparativ fata de restul tarii. Aici, avem localitati de 200.000 de locuitori cu doar 3 statii de incarcare. Nu dorim sa dam nume, dar cu aceasta ocazie se poate simti primarul.

De cate statii de alimentare este nevoie pentru a satisface toata cererea din orasul Bucuresti?

130 de statii sunt destul de putine pentru a satisface complet aceasta nevoie. Credem ca dublarea lor, ar putea sa ajute foarte mult. In plus, credem ca un numar de 260 de centre de incarcare, ar reduce cozile de asteptare la zero.

Trebuie sa intelegem, ca suntem o capitala dintr-un stat european si este nevoie de aceasta implementare. In plus, clientul de rent a car este diferit fata de cel care detine un autovehicul electric. Diferentele se vad atat in comportament, cat si in scopul pentru care se folosesc masinile electrice.

Clientul de rent a car inchiriaza masina electrica cu un scop precis

Exista o diferenta foarte mare intre clientul din piata de inchirieri auto si cel care detine o masina electrica. Chiar daca ambii pot conduce acelasi tip de autovehicul, clientul de rent va obtine mai multe frustrari, daca va intampina o coada in timp ce doreste sa isi incarce masina.

Autovehiculul inchiriat are un scop precis. Persoana care a apelat la un serviciu de rent a car electric va dori: sa calatoreasca, sa faca business, sa-si inlocuiasca autovehiculul din service, etc. Nu discriminam in aceasta situatie persoanele care detin o masina electrica. Cu toate acestea, ei au timp si pot astepta, pentru ca autovehiculul respectiv sa fie incarcat. Pentru o persoana care a inchiriat un automobil electric, timpul devine limitat.

Oferim un mic exemplu, pentru a intelege situatia unei persoane care inchiriaza o masina electrica

Te numesti X si vrei sa vizitezi Romania. Ti-ai luat concediu si vrei sa calatoresti pentru o perioada de 7 zile. Pentru ca deplasarea sa iti fie mai usoara, ai inchiriat un autovehicul. Esti foarte prietenos cu planeta, asa ca ai decis sa inchiriezi o masina electrica. Ai ridicat masina de la agentia de inchirieri masini din orasul Bucuresti.

Are plinul facut si circuli fericit in capitala. Ai decis ca inainte sa pleci in excursia planificata pentru a doua zi, sa-ti vizitezi rudele. In timp ce iti continui vizitele, observi ca masina va trebui reincarcata. Decizi inainte de plecare sa opresti pentru a alimenta. Ajungi la centrul de alimentare si observi ca toate statiile sunt ocupate. Si trebuie sa astepti…

Acum intelegem cu totii frustrarea! Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cat de receptiva este piata de rent a car din Bucuresti la masinile electrice. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit!

6 thoughts on “Cat de receptiva este piata de rent a car din Bucuresti la masinile electrice?

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, mi-a clarificat multe aspecte legate de subiectul discutat. Recomand cu caldura tuturor celor interesati sa il citeasca.

  2. Sunt impresionat de profunzimea subiectului abordat in articol. Este evident ca autorul a facut o cercetare amanuntita inainte de a redacta acest material.

  3. Articolul este foarte bine structurat si usor de inteles. Mi-au placut exemplele practice prezentate si modul in care autorul a explicat conceptele teoretice.

  4. Am gasit acest articol extrem de util si mi-a deschis noi perspective asupra modului in care pot sa promovez eficient produsele sau serviciile pe internet. Multumesc pentru informatiile valoroase!

  5. Felicitari autorului pentru munca depusa in crearea acestui continut! Este evident ca s-a documentat temeinic si a adus informatii relevante si actualizate despre strategiile de marketing digital. Recomand cu incredere acest articol.

  6. Articolul este foarte interesant si util pentru cineva care doreste sa isi imbunatateasca cunostintele despre marketingul online. Sunt prezentate informatii clare si usor de inteles, iar exemplele practice aduse sunt foarte utile.

Comments are closed.